Entertainment
03 januari 2006 - Ron Smeets

PSP concurrent van iRiver

Het aantal nieuwtjes dat betrekking heeft op portable (game) gadgets en mobiele telefonie zal de komende dagen weer een hoogtepunt bereiken als de CES in Las Vegas van start gaat.

De iRiver G10, volgens insiders een geduchte concurrent voor de Sony PSP, is er een van. Waren er tot voor kort alleen nog foto's via het wandelgangen en geruchten circuit te vinden, inmiddels heeft Engadget enkele specs en een paar goede foto's (klik op de foto hierboven) weten te bemachtigen .

Zo beschikt de G10 over WiBro, een 800x480 pixel widescreen display, 4 of 8Gb opslagruimte en het Windows Mobile 5.0 OS.Gerelateerde links:
Concurrentie voor XBox van Commodore
Mobile gaming gaat binnenkort echt 'los'!
Nintendo puppy brengt PSP aan 't wankelen
Waarom de PSP zo succesvol wordt?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.