Entertainment
25 januari 2007 - Ron Smeets

PS3 vanaf 23 maart in de winkels voor 599 Euro

De afgelopen weken was het redelijk stil rondom de PS3 maar daar heeft Sony gisteren verandering in gebracht door de officiële bekendmaking van de Europese releasedatum en -prijs.

Vanaf 23 Maart kunnen wij de PlayStation 3 voor 599 Euro in de winkels verwachten. Die prijs geldt voor de 60GB versie van de PS3, het goedkopere 20GB model komt (voorlopig) niet in Europa uit. Wellicht dat die later dit jaar wel nog in de winkels zal liggen, maar Sony laat dat afhangen van het succes van de PS3.

Naar verwachting liggen voor het begin van de release zo’n 1 miljoen PS3 consoles klaar in de diverse Europese magazijnen van Sony om aan de vermoedelijk grote vraag te kunnen woldoen. Of de hectiek in Europa dezelfde vormen aan zal nemen als in de VS betwijfel ik, maar druk zal het bij de Media Markt, Bart Smit en andere winkels rond 23 Maart wel worden.Gerelateerde links:
Meer dan 3 keer zoveer Wii's dan PS3's verkocht in de VS
PlayStation 3 voor $9000 op eBay verkocht
Gekte in de VS bij lancering van de PS3
De PS3 doos en illegale import.
Eerste indrukken van de PS3
PS3 komt toch NIET in November
Wederom berichten over tekort aan PS3 consoles
PS3 schuld aan uitstel Europese Blu-ray start
Release PS3 in gevaar
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.