Entertainment
06 september 2006 - Ron Smeets

PS3 komt toch NIET in November

Tja, eerder dit jaar gingen de geruchten over een eventuele uitstel van de release van de PS3 regelmatig het internet over, maar sinds de officiele aankondiging dat ie vanaf 15 november wereldwijd te koop zou zijn leek (vrijwel) iedereen overtuigd te zijn.

De afgelopen twee weken gingen er wel nog wat tegenstrijdige berichten rond over de aantallen PS3 units die in de eerste 3 maanden de winkels zouden moeten bereiken, maar dat zou hooguit betekenen dat je er snel bij zou moeten zijn in November.

Vandaag is dan toch het gevreesde slechte nieuws bekend gemaakt: Europa, Azie, Afrika en Australie zullen helaas tot Maart 2007 moeten wachten voordat de eerste PS3's daar gekocht kunnen worden. Daarmee is de wereldwijde release die Sony in gedachte had dus ook meteen verleden tijd.

Behalve dat wij dus langer zullen moeten wachten moeten de gamers in Amerika en Japan het voor de kerst doen met maximaal 500.000 exemplaren. Sony verwacht wel dat men dit jaar uiteindelijk 2 miljoen consoles kan produceren.Gerelateerde links:
Wederom berichten over tekort aan PS3 consoles
PS3 schuld aan uitstel Europese Blu-ray start
Officiele PS3 website online: spellen vanaf 39 Euro
PS3 begin november in de winkel voor 322 Euro
PS3 komt voor de kerst
PS3 pas in 2007 in de winkels?
Release PS3 in gevaar
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.