Geruchten
12 maart 2006 - Ron Smeets

PS3 in juni in productie?

De berichten en geruchten over het steeds maar weer uitstellen van de releasedatum van de Playstation 3 zouden eind van deze week wel eens definitief tot het verleden kunnen behoren.

Natuurlijk is dit ook weer een gerucht (ik voel een 'Cartch 22' opkomen), maar diverse onafhankelijke Europese bronnen hebben al 'bevestigd' dat Sony een grote persconferentie gepland heeft voor 15 maart waar de Playstation 3 bovenaan op de agenda zal staan.

Het nieuws van de persconferentie en de link naar de PS3 aankondigingen waren eerder deze week al 'gelekt' door de baas van Koei, Kiyoshi Komatsu in Tokyo.

In een gesprek met Game Industry zouden diverse bronnen van Sony Europe hebben bevestigd dat er een grote aankondiging gedaan zal worden tijdens de meeting op 15 maart, maar zij reppen (nog) met geen woord over de PS3.

Sony gaat er vooralsnog nog steeds van uit dat men de PS3 deze lente nog zal gaan uitrollen, maar eerlijk gezegd gelooft niemand daar nog in.

Naar aanleiding van al deze speculatieve berichten heeft het Chinese Mydrivers (Chinese site) deze week een artikel gepubliceerd waarin het claimt gesproken te hebben met een anonieme bron van het Taiwanese COMPEQ, een van de producenten van PS3 onderdelen. Die bron zou gezegd hebben dat zijn bedrijf in juni of juli pas zal starten met de productie van moederborden en andere PS3 onderdelen.

Zoals altijd wachten we ook nu weer (geduldig) af wat hier weer allemaal waar zal blijken te zijn.Gerelateerde links:
PS3 pas in 2007 in de winkels?
Werkende PS3 in Taipei
Release PS3 in gevaar
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.