Entertainment
06 juni 2006 - Ron Smeets

PS3 heeft een 'PS2 Inside' voor compatibiliteit

Om ervoor te kunnen zorgen dat onze spellen van de PS2 straks ook op de PS3 zonder problemen kunnen worden gespeeld gaat Sony, zo blijkt uit een artikel in het Japanse Ultra One magazine, een complete PS2 inbouwen in de PS3.

Tja, de nieuwste PLaystation, die in November uit zal komen, heeft schijnbaar dus ruimte genoeg ;-), maar dat is natuurlijk niet de echte reden. Sony heeft simpelweg nog geen goed werkende sofware emulatie voor de PS2 kunnen produceren en dus heeft men ervoor gekozen om de PS3 met een extra PS2 chipset uit te voeren om de 'backwards compatibiliteit' te kunnen garanderen.

Het inbouwen van een PS2 betekent natuurlijk dat de productiekosten van de PS3 hoger zullen uitvallen dan dat Sony ingecalculeerd had en of die wetenschap ook al aanwezig was bij de bepaling van de winkelprijzen blijft natuurlijk een raadsel. Wel heeft Sony al laten weten dat het in de toekomst de PS2 chipset zal vervangen door software-emulatie op het moment dat men die onder de knie heeft.Gerelateerde links:
Eerste officiële foto van de PS3
Release PS3 in gevaar
PS3 komt voor de kerst
Werkende PS3 in Taipei
PS3 in juni in productie?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.