Nieuws
09 december 2011 - Ron Smeets

Proximus start prijzenoorlog mobiel internet in België ?

Goed nieuws voor de zuiderburen deze week. Nee, ik bedoel niet de nieuwe regering ;-) Proximus heeft vandaag namelijk een prijzenoorlog gelanceerd die de dure mobiele internet tarieven in België mogelijk kan doen verdwijnen als sneeuw voor de zon; en dat in de winter ;-)

Tot nu toe was Mobile Vikings de enige Belgische provider die betaalbare, prepaid, mobiel internet aanbood. Voor 15 Euro kreeg je daar namelijk 2GB datategoed dat je wel binnen 30 dagen moest verbruiken (de geldigheid). Proximus introduceert nu een vergelijkbare aanbieding, mede omdat deze provider af wil van de stempel 'te duur'.

Met Generation Connect van Proximus krijgen de Belgische mobiele internetters voor 20 Euro ook 2GB datategoed en dat blijft 31 dagen geldig (een dag langer dan bij Mobile Vikings). Echter, bij Proximus wordt ook nog eens 10MB datategoed voor gebruik in het buitenland meegeleverd. Dat hoef je niet iedere maand te verbruiken en mag je zelfs laten oplopen tot een tegoed van 100MB (bij maximaal 10 keer opwaarderen van de totale maandbundel). Het buitenland tegoed is geldig in 28 Europese landen en dus handig voor Belgen die op vakantie gaan, naar een van die landen. Bij Mobile Vikings moet je internetgebruik in het buitenland altijd apart afrekenen voor 50 cent per MB.

De Vikings hebben wel nog een ander voordeeltje, los van de prijs die dus 5 euro lager ligt, ten opzichte van Proximus' aanbieding. Als je aan het eind van de maand over je datategoed heen gaat dan moet je, net als bij Proximus, 50 cent per MB betalen, maar dat kun je bij Mobile Vikings afrekenen door een nieuwe maandbundel te kopen (opwaarderen dus).

Overigens zijn deze prepay bundels ook te gebruiken om te bellen en/of SMS'en. De exacte voorwaarden, het aantal minuten en SMS'jes kun je in onderstaande, vergelijkende, tabel bekijken. Hieronder staat nog een vergelijkende tabel van de twee mobiele internetaabiedigen (Proximus vs Mobile Vikings).

Het is nu de vraag of Mobile Vikings in de tegenaanval gaat op Proximus en, belangrijker nog, of ook Mobistar mee gaat doen aan deze prijzenoorlog in wording. Zoals gezegd, goed nieuws voor de Belgische mobiele internetters.

Via: AndroidWorld

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.