Nieuws
24 februari 2015 - Ron Smeets

Providers vinden de Galaxy S6 Edge mooier dan de iPhone 6 Samsung liet de de Galaxy S6 en S6 Edge tijdens een besloten meeting even zien

Afgelopen zondag, zo luidden de geruchten, zou Samsung enkele topmensen van telecomproviders alvast even hebben laten spelen met de twee nieuwe Galaxy toestellen die over enkele dagen in Barcelona onthuld gaan worden. Medewerkers van onder anderen T-Mobile, Sprint en Vodafone, hebben tijdens die besloten meeting duidelijk hun waardering voor de nieuwe Galaxy's laten blijken. Qua design zouden ze de Galaxy S6 en S6 Edge zelfs mooier vinden dan de iPhone 6. Nu denk ik wel dat de aanwezigen, die dus een exclusieve preview kregen, misschien niet helemaal objectief waren. Ik bedoel, ze willen volgend jaar natuurlijk ook weer uitgenodigd worden, toch? Daarnaast zou het bijzonder slecht zijn voor de verkoop, en pre-orders, van de nieuwe Samsung vlaggenschepen wanneer een van de grootste providers ter wereld nu al zou roepen dat het een foeilelijk toestel is ;)

Enfin, zelf ben ik ook bepaald niet op alle fronten gecharmeerd van het iPhone 6 design, met name de lelijke randen aan de achterzijde, dus het zou best kunnen dat de Galaxy S6 (Edge) mooier zijn, maar wat mij betreft moet Samsung dan wel heel wat veranderd hebben want tot nu toe vond ik de Galaxy S toestellen, en dan met name ook de achterzijde, wel behoorlijk lelijk qua design.

Wat de bronnen rondom de geheime preview meeting van Samsung ook nog weten te melden is het feit dat de medewerkers van de providers met name zeer gecharmeerd bleken van het design van de Galaxy S6 Edge. Het toestel waarvan T-Mobile gisteren alvast een foto liet zien.

Toch kwam er, anoniem, ook wel wat kritiek uit de meeting naar voren. Een bron zou gezegd hebben dat Samsung eerst de functionaliteit van het toestel drastisch moet verbeteren voordat dit weer een verkoopsucces kan worden. Klinkt niet echt hoopgevend, maar het is natuurlijk de vraag of Samsung al definitieve (winkel) exemplaren van de toestellen heeft laten zien.

De aanwezigen waren, aldus de Koreaane bronnen, verdeeld over de praktische kant van de Galaxy S6 Edge. Omdat het toestel aan beide zijkanten een gebogen scherm heeft zou dat wel eens lastig kunnen worden bij de bediening.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.