Nieuws
21 augustus 2013 - Redactie MobileCowboys

'Providers passen prijs aan om omzetdaling te compenseren'

Volgens onderzoeksbureau Telecompaper zullen Nederlandse providers de prijzen in de toekomst aanpassen om verdere omzetdaling te compenseren. Het is nog niet duidelijk of dit om een verhoging of misschien wel een verlaging gaat, maar wel weten ze zeker dat er een aantal dingen zullen gaan veranderen. De komst van 4G zal die daling op korte termijn niet gaan compenseren, omdat het om een verandering over de lange termijn gaat. 

In het tweede kwartaal is de omzetdaling bij de meeste providers versneld, wat blijkt uit het rapport over de mobiele markt in het tweede kwartaal. Nog steeds verdienen providers het meeste aan belminuten, maar inmiddels komt 40 procent van de omzet uit non-voice, zoals sms en data. Het probleem voor providers is dat de inkomsten uit bellen en sms'en steeds verder teruglopen, waardoor data dit niet kan compenseren.

Door vernieuwde wetten mogen providers elkaar minder rekenen voor toegang tot elkaars netwerk, waardoor de inkomsten uit bellen de komende tijd nog verder zullen gaan dalen. Daarnaast houden de economische problemen in Nederland aan en ook heeft de komst van steeds meer wifi buiten grote invloed op de inkomsten.  

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl