Geruchten
03 oktober 2016 - Ron Smeets

Provider en telefoonwinkel 'lekken' Pixel en Pixel XL specs en foto's De twee nieuwe 'Google phones' worden 4 oktober officieel gepresenteerd

Met nog amper een dag te gaan tot de officiële onthulling van de nieuwe 'Google phones' zijn door een Canadese provider en Britse telefoonwinkel nog maar eens enkele afbeeldingen en specs van de Pixel en Pixel XL op straat gegooid. Ook wel bekend als de HTC Sailfish en Marlin.

Heel veel verrassingen zitten daar niet meer tussen. Beide toestellen zouden een Snapdragon 821 processor met 4GB RAM en 32 of 128GB intern geheugen aan boord hebben. De kleinere, 5 inch, Pixel heeft een AMOLED scherm met full HD resolutie terwijl de 5.5 inch Pixel XL eenzelfde display heeft, maar dan wel met QHD resolutie.

De toestelen die op deze afbeeldingen staan lijken ook veel op die uit eerdere geruchten en renders. Het meest opvallend is de achterzijde waarin twee materialen verwerkt zijn (glas of kunsstof en metaal). Verder lijkt de geslepen (HTC10) rand aan de zijkant, zoals die in eerdere renders opdook, toch iets minder prominent aanwezig te zijn. Op deze afbeeldingen althans.

Heel veel nieuws, ten opzichte van eerdere geruchten rondom deze toestellen hebben deze nieuwe lekken niet te melden. Daarom laat ik het even bij enkele kiekjes. Over goed 24 uur weten we veel meer.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.