Concepten
22 februari 2013 - Ron Smeets

Prototype van een doorzichtige smartphone (video)

Knappe koppen in Taiwan hebben een vrijwel geheel doorzichtige smartphone ontwikkeld. Behalve enkele kleine ondoorzichtige onderdelen kun je er letterlijk bijna overal doorheen kijken. Het 4.3 inch scherm kan zowel aan de voor- als achterzijde informatie weergeven. Erg praktisch lijkt me dit nog niet. Vingervlekken en slechte leesbaarheid buiten om maar eens een paar nadelen te noemen.

Wel cool dat het technisch dus al kan. Hoewel het natuurlijk niet de eerste keer is dat een (deels) doorzichtige mobiele telefoon gemaakt werd. Enkele jaren geleden had LG al de Crystal met een doorzichtig toetsenbord en Sony Ericsson presenteerde ook in 2009 de (perpedure) Xperia Pureness met een doorzichtig display. Beide toestellen waren destijds bepaald geen groot succes.

Hier enkele video's van de Taiwanese doorzichtige smartphone die deze week opdook:

 

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.