Accessoires
10 maart 2014 - Ron Smeets

Prototype demo Sony BRH10 afstandsbediening met belfunctie

Tijdens het MWC presenteerde Sony naast enkele nieuwe Xperia toestellen ook de BRH10 afstandsbediening met belfunctie. Bedoeld om het gebruik van een Xperia smartphone of tablet wat te vereenvoudigen.

Met de knoppen kun je apps bedienen, het volume aanpassen etc, maar ook Google Voice Search gebruiken om online te zoeken of je Xperia te bedienen. Hij heeft echter nog een tweede fucntie. Je kunt er namelijk ook mee bellen.

Daarvoor heeft de BRH10 een ingebouwde speaker en microfoon aan de achterzijde. Hieronder een poging van nDevil om een prototype uit te proberen. Dat ging helaas niet helemaal goed. Eigenlijk kon de 'demonstrant' helemaal niets laten zien dat werkte. Hopelijk functioneren de definitieve modellen van de Sony BRH10 wel naar behoren tegen de tijd dat ze in de winkels verschijnen.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.