Geruchten
05 november 2008 - Ron Smeets

Productie problemen X1 Xperia?

De Sony Ericsson X1 Xperia ligt in sommige landen al enkele weken in de schappen en ook hier begint hij mondjesmaat de (online) winkels te bereiken maar zoals nu blijkt worden er minder toestellen geproduceerd dan dat de fabrikant zou willen.

Volgens deze berichten heeft dit te maken met productieproblemen waardoor er minder X1's van de band rollen dan gepland. De voorraad problemen treffen vooral Zweden, Duitsland en Groot Britannië, de landen waar de X1 het eerst te koop was.

Beirchten uit het Sony Ericsson kamp bevestigen dat er inderdaad minder X1's geproduceerd worden vanwege het gebrek aan 'bepaalde onderdelen' maar meer wil men er niet over kwijt.

Volgens Sony Ericsson wordt er momenteel samen met HTC (de producent van de X1) aan een oplossing gewerkt en zullen de problemen zich in de andere landen waar de X1 (binnenkort) verkocht wordt niet gaan voordoen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.