Geruchten
17 juli 2013 - Redactie MobileCowboys

Productie problemen voor iPhone 5S

Als we de verschillenden berichten moeten geloven zou Apple productie problemen met de iPhone 5S. De chip die voor de vingerafdruk-herkenning zou één van de boosdoeners zijn. Daarnaast zou het 4.3 inch retina scherm er voor zorgen dat het toestel pas eind dit jaar op de markt gaat komen.

De berichtgeving van de vertraging komt van twee verschillende media die zich baseren op bronnen bekend met de productieketen. Er doken eerder al berichten op dat Apple in de iPhone 5S vingerafdruk-herkenning gaat toevoegen en daar schijnt volgens DigiTimes een probleem te zitten. Chip ontwerper AhthenTec (overigens eigendom van Apple) heeft problemen met het produceren van grote volumes van die chip, daarom zijn de bedrijven Xintec en Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) gevraagd om de productie over te nemen. Naar verluid zullen 3 miljoen units pas in het 4e kwartaal 2013 geleverd kunnen worden.
Bloomberg meld op basis van berichten in de Commercial Times dat de iPhone 5S een nieuw formaat scherm krijgt. Waar de iPhone 5 nog een 4 inch retina scherm heeft zou de iPhone 5S een 4.3 inch scherm krijgen.
Geen van de woordvoerders van de verschillende bedrijven willen reageren op het mogelijke uitstel van de de nieuwe iPhone.

via 1, 2.

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl