Entertainment
16 november 2006 - Ron Smeets

Produceren van één Playstation3 kost 840 dollar

Bij ISuppli hebben enkele engineers zich de afgelopen dagen geamuseerd met het ontleden van een PlayStation 3 om vervolgens de losse onderdelen te beoordelen op prijs en kwaliteit.

Hun conclusie is rete duidelijk: "Als je een PS3 koopt, dan krijg je een van de krachtigste PC's die te koop zijn voor de prijs van een instapmodel." Kortom: De Playstation 3 is een super koopje! Zeker als je bedenkt dat Sony er per exemplaar ook nog eens een fors bedrag op toelegt.

Volgens ISuppli kost het produceren van één 60 Gigabyte versie van de PS3 Sony momenteel ruim 840 dollar. Dat is 240 dollar meer dan de winkelprijs van 599 dollar. Voor de 20GB versie is dat verschil nog groter: 305 dollar. Die kost namelijk 805 dollar om te maken en ligt voor 499 in de winkel.

Hieronder staat een overzicht van de prijzen per component.Gerelateerde links:
Sony accu debacle kost meer dan PS3 vertragingen
De PS3 doos en illegale import.
Eerste indrukken van de PS3
Prijs PS3 in Japan 20% omlaag
PS3 verplettert de XBox
PS3 heeft een 'PS2 Inside' voor compatibiliteit
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.