Toestellen
25 september 2013 - Redactie MobileCowboys

Processorkracht van de iPhone 5s onder de loep genomen

Dankzij de mannen van Chipworks is er wat meer duidelijkheid over de processorkracht van de iPhone 5s. Tijdens de lancering van het toestel had Apple het over de A7 64-bit processor en de M7 processor voor het registreren van beweging, maar het was onduidelijk hoe met name de A7 processor zich verhoudt tot andere processoren.

Voor de techies onder jullie, de Apple A7 SoC heeft een dual-core CPU op 1.3GHz en maakt gebruik van de laatste ARM v8 64-bit cores. Deze nieuwe cores hebben de naam Cyclone meegekregen en Samsung is de fabrikant van deze SoC (system on chip) gebaseerd op hun 28nm High-K Metal Gate (HKMG)
De GPU is een quad-core PowerVR (Series 6) G6430 deze ondersteunt OpenGL 3.0, DirectX 10 en OpenCL 1.x. RAM in de iPhone 5s is 1GB gebleven maar dan wel een nieuwere versie de LPDDR3 ipv de LPDDR2 zoals in de (oude) iPhone 5 en iPhone 5c. Tot slot, de modem chips voor o.a. 3G en LTE zijn van Qualcomm.
layered-michelle-shot
Ondanks het weinig verrassende design en het kleine scherm in vergelijking met verschillende Android toestellen, gebruikt Apple onder de motorkap wel degelijk de laatste techniek. Er is op dit moment nog geen andere smartphone verkrijgbaar dat met de nieuwe ARM v8 cores is uitgerust en de PowerVR GPU Series 6 zijn ook voor het eerst in een telefoon gestopt. Bekijk alle technische details via deze link.

via 

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl