Nieuws
16 november 2010 - Ron Smeets

Processor T-Mobile G2 (HTC Desire Z) naar 1.8Ghz 'getild'

De T-Mobile G2, bij ons de HTC Desire Z, heeft standaard een processor die op 800MHz loopt. Dat is voor sommige hackers echter niet voldoende. Op XDA is nu een kernel voor het toestel verschenene waarmee je hem naar 1.8 (en in sommige gevallen zelfs 1.9) GHz kunt 'tillen'.

Diverse G2 gebruikers hebben de mod al getest en hun ervaringen zijn wisselend. Soms werkt het en soms ook niet. De 1.8GHz mod lijkt wel een stuk stabieler dan de 1.9Ghz versie.

Of de betreffende mod ook op de Desire Z werkt heb ik in de reacties onder de betreffende forum posting op XDA nog niet kunnen ontdekken. Mocht je dat gaan (en durven ;-)) testen, wees dan uiterst voorzichtig. De hackers op XDA adviseren bovendien om een tool als SetCPU Failsafe en TempMonitor te installeren voordat je aan het overklokken begint. Het toestel kan met die processorsnelheden natuurlijk warmer worden dan gewenst (of gezond voor de hardware) is. Hieronder staat nog een video van een performance op 1.8GHz. Het spreekt voor zich dat de installatie van deze kernel op eigen risico gebeurt.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.