Geruchten
21 november 2012 - Ron Smeets

Problemen voor Samsung bij productie 441ppi displays?

De volgende generatie van de Samsung Galaxy S (IV) zou, zo luidden eerdere geruchten, voorzien gaan worden van een 4.99 inch AMOLED display met full HD resolutie en een pixeldichtheid van 441ppi. Als dat klopt dan wordt het scherm van de Galaxy S IV dat Samsung in ontwikkeling heeft vergelijkbaar technisch gezien (specs) het beste AMOLED display dat tot dan toe in een smartphone opgedoken is. Sharp maakt al geruime tijd een display dat heel dicht in de buurt komt, dat wel.

Echter, bronnen uit de industrie (die natuurlijk anoniem wensen te blijven ;-)) hebben verklaard dat Samsung Display momenteel met productieproblemen kampt voor deze displays.

Samsung Display zou op dit moment (nog) niet in staat zijn de productie aantallen voor die schermen te halen die Samsung Mobile nodig heeft voor de nieuwe Galaxy S IV. Volgens de Taiwanese bron ligt het probleem met name in de technolgie om de OLED onderdelen goed en snel op het glas van het display te printen. Samsung Display is nu op zoek naar oplossingen hiervoor zodat de massaproductie van het nieuwe OLED display kan starten.

Zoals de zaken er nu voor staan zouden deze problemen wel eens van invloed kunnen zijn op de geplande presentatie- en release datum van de Galaxy S IV, aldus de bronnen van DigiTimes.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.