Nieuws
03 december 2008 - Ron Smeets

Problemen voor legaal ge-unlockte iPhones na firmware update

Na twee dagen Barcelona met heel veel Nokia nieuws en gezien het bericht op Frankwatching zal ik nu maar weer iets over de iPhone schrijven ;-)

Nee, zonder gekheid, het schijnt dat de nieuwste firmware update, versie 2.2, problemen veroorzaakt bij sommige legaal ge-inlockte iPhones zoals die bijvoorbeeld in België verkocht worden.

Op diverse fora komen klachten binnen van gebruikers die na de update ineens een gesimlocked toestel hebben. Foutje van Apple? Of een bewuste actie van Steve's mannen (en vrouwen)?

Dat laatste klinkt flauw maar het zou best wel eens dichter bij de waarheid kunnen liggen dan we denken. Uit reacties van gebruikers die hun iPhone geupgrade hebben naar de nieuwste firmware kun je namelijk al min of meer afleiden dat de problemen zich lijken toe te spitsen op iPhones die in een andere land simlockvrij gekocht zijn dat dat ze geupdate worden.

Iemand die een legale simlockvrije iPhone uit HongKong had laten invliegen en vervolgens in Duitsland de firmware update uitvoerde zat daarna met een gelocked toestel. Mmmh, wellicht een nieuwe manier van Apple om het verspreiden van legale simlockvrije iPhones naar landen waar hij exclusief bij- en dus alleen met simlock van- een specifieke provider verkocht wordt, tegen te gaan? Of toch niet?

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.