Nieuws
05 oktober 2013 - Nichal Joosse

Problemen met sensoren van de iPhone 5S

Verschillende Amerikaanse techblogs, waaronder CNET, maken melding van het feit dat bepaalde sensoren bij een aantal iPhone 5S-modellen niet goed genoeg werken. De redactie bij Gizmodo vergeleek de iPhone 5S in verschillende tests en kwam tot de conclusie dat er andere waarden verschenen in vergelijking met de iPhone 5. De app waar dit erg opviel, is de kompas van Apple zelf. Deze vertoonde afwijkingen van 8 tot 10 graden in vergelijking met de iPhone 5, die uiteraard ook op iOS 7 draait. 

Ook in games is deze afwijking van de accelerometer te merken, vooral in racegames. Bij de tegenwoordige racegames wordt de accelerometer gebruikt om te kunnen sturen. In het voorbeeldje van Gizmodo is te zien dat het sturen nogal kan haperen, waardoor de beleving in racegames ver te zoeken is. Ook op MacRumors klagen honderden gebruikers over het probleem, wat volgens hun eerder een hardware-probleem is dan een softwarematig probleem. 

Wat het probleem ook is, het lijkt erop dat dit geen goede reclame is voor Apple's M7-processor, die ook nog eens van Nederlandse makelij is. Apple kondigde de M7-processor met veel bombarie aan tijdens de presentatie van de nieuwe iPhones en benadrukte dat deze processor op een krachtige manier data verzamelt die goed gebruikt kan worden bij bijvoorbeeld fitness-apps als Nike FuelBand of Fitbit. Apple heeft vooralsnog nog geen commentaar gegeven op het bericht.  

Over de auteur: Nichal Joosse