Accessoires
29 januari 2013 - Ron Smeets

Print je eigen Nokia Lumia 820 hoesje

3D printers zijn leuke gadgets. De eerste keer dat ik ze zag moest ik gelijk denken aan de 'Replicator' uit Star Trek ;-)

Hieronder kun je twee demovideo's van een  hoesje voor de Nokia Lumia 820 die met een 3D printer 'gerepliceerd' werd. Of zo'n hoesje echt veel bescherming biedt betwijfel ik. Ik heb al afbeeldingen gezien waariot blijkt dat ze nogal kwetsbaar zin. Het is toch vooral een gimmick. Maar goed, de meeste innovaties beginnen met kleine stapjes. Wie weet kunnen we over een paar jaar onze eigen 'Replicator' kopen.

Overigens had iMaterialise, die de demo uitvoerde, wel enkele pogingen nodig om tot een echt functionerend 3D geprint hoesje te komen. Het originele bestand voor de 3D prints van Nokia moest onder andere ietwat aangepast worden.

http://www.youtube.com/watch?v=TdMLCX4w6IYhttp://www.youtube.com/watch?v=N4BYydZbof0

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.