Nieuws
09 november 2012 - Ron Smeets

Primeurtje voor BlackBerry 10; voor lancering al 'veilig'

De lancering van BlackBerry 10 laat nog een paar maanden op zich wachten maar het nieuwe smartphone OS van RIM heeft wel al een primeurtje te pakken.

Voor het eerst is een OS namelijk al voor de lancering voorzien van een FIPS verligheidscertificaat. Daarmee kunnen overheidsinstanties (en andere bedrijven die dit op prijs stellen) in de VS en Canada de nieuwe BlackBerry's (als ze beschikbaar komen) veilig gebruiken.

Het FIPS certificaat is een soort van goedkeuring voor de mate van beveiliging en encryptie van data en gevoelige gegevens. Goed nieuws voor RIM en BlackBerry 10. Nu nog hopen dat alle overheidsinstanties en -bedrijven die de afgelopen twee jaar het BlackBerry schip verlieten ook weer terugkomen. Dat is een heel ander verhaal namelijk, maar daarover heb ik het al vaker gehad hier ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.