Geruchten
06 januari 2008 - Redactie MobileCowboys

Primeur: Windows Mobile 7 informatie lekt uit

Vandaag heeft een site een preview gegeven van Windows Mobile 7. Deze preview is voorzien van de nodige foto's en details van het nieuwe OS. Zo zal motion Gestures er standaard ingebakken zitten en heeft het hele OS een erg mooie grafische update gekregen!

Uit de foto's valt erg veel uit te halen en ook het verhaal van de site is erg boeiend. De bron heeft naar eigen zeggen een intern document van Microsoft weten te bemachtigen die honderden foto's schijnt te bevatten, echter wil hij deze niet publiceren om zijn bron te beschermen. Wel heeft hij tientallen screens gemaakt die op zijn site te zien zijn en daarbij het nodige commentaar dat in het document staat opgenoemd.

Wat uit het document vooral naar voren komt is dat Motion Gestures een pijler is voor Windows Mobile 7. Het gehele document is gericht op het bewegen van de telefoon zodat er bepaalde applicaties worden opgestart of afgesloten en de input zal grotendeels met de hand moeten gebeuren om het gemak te vergroten.

Ook is op de foto hierboven te zien dat Office erg ruim vertegenwoordigt zal zijn in het OS. Zoals je kunt zien is office 2007 in het OS gebakken en schijnt Microsoft voor een nieuwe manier van invoeren gekozen te hebben zodat je van alle functies gebruik kunt blijven maken maar dan met eenvoud.

In het document staat dat Windows Mobile 7 in 2009 op de markt moet komen. Dit zou prima gepland zijn, aldus de site, omdat de 6.1 update binnenkort zal komen en we dan nog anderhalf jaar daarmee vooruit kunnen. Er is een kleine kans dat Bill Gates WM 7 vandaag aankondigt op de CES in Amerika, echter gaat de bron daar niet vanuit omdat dit document nog als strikt geheim gelabeld is en de ontwikkeling net begonnen is.

Inmiddels heeft Engadget nog meer screens gepost!Gerelateerde links:
Screenshots van opvolger Windows Mobile 6
Windows Mobile 6 officieel aangekondigd

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl