Nieuws
31 mei 2013 - Redactie MobileCowboys

Primeur: Werk aan de Muur lanceert augmented reality app

Online platform en webshop Werk aan de Muur heeft de eerste augmented reality app gepresenteerd. Met deze app is het mogelijk om foto's of schilderijen vanuit de database van de site te visualiseren in je eigen interieur. Met je mobiel of tablet maak je een foto van je muur, waarna je in de app elk gewenst beeld virtueel op jouw muur kunt hangen.

Werk aan de Muur is een online platform waarop zowel amateur als professionele beeldmakers hun werk kunnen aanbieden. De onderneming begon in 2012 en won dit jaar de Startup Award voor beste e-commerce én de Thuiswinkel Award voor beste startende webwinkel. Met de lancering van de Werk aan de Muur-app kun je geheel volgens de augmented reality-trend ieder gewenst beeld uit de database digitaal op je eigen muur plaatsen. Zo weet je precies hoe het qua afmeting en kleur past in jouw huis. Dat maakt het nog makkelijker om een keus te maken uit het enorme aanbod.
Werk%20aan%20de%20Muur%20iOS%20app
De app werkt als volgt. Op werkaandemuur.nl kan je een werk zoeken wat je aanspreekt. Onder dat werk staat een code, deze code type je in en de app download de afbeelding. Vervolgens zoek je in je interieur een muur waar je het beeld zou willen ophangen, daar maak je een foto van en vervolgens kan je op je smartphone of tablet de grote van de het werk bepalen. Als je tevreden bent over het resultaat kan je het delen op Facebook/Twitter of opslaan en emailen. Het is nog niet mogelijk om het werk direct via de app te kopen. De app kan ook nog niet meten hoe groot het werk is maar dit staat hoog op de prioriteiten lijst voor de volgende versie. Iemand met een meetlat in de buurt kan dit probleem voorlopig oplossen.
Werk%20aan%20de%20Muur%20iOS%20AR%20app
Om een beter beeld te krijgen hoe de augmented reality app werkt, geeft onderstaande video een goed beeld van de mogelijkheden.


De Werk aan de Muur-app is vanaf vandaag gratis te downloaden voor iPhone en iPad. Werk aan de Muur is hard bezig met het maken van een Android-app. iOS gebruikers kunnen via deze link zelf ervaren hoe de augmented reality app voor Werk aan de Muur werkt.

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl