Entertainment
09 december 2008 - Ron Smeets

Primeur: Sony Ericsson PlayNow Arena morgen ook in Nederland

Afgelopen zomer introduceerde Sony Ericsson in sommige landen al haar nieuwste Muziek winkel, de PlayNow Arena.

Morgen, tijdens het Telecom Time congres in Utrecht zal de Zweeds Japanse fabrikant de PlayNow Arena service ook in Nederland lanceren, zo heb ik uit welingelichte bron vernomen.

Sterker nog, vanuit Parijs, bij LeWeb 08, kan ik de Nederlandse PlayNow Arena Store nu al bezoeken.

Inmiddels kun je in deze Arena meer dan 5 miljoen songs vinden 99 cent per stuk kosten. Het is de bedoeling dat het assortiment, afkomstig van onder andere Sony BMG, Warner Music en EMI, voortdrend uitgebreid zal worden. Het grote voordeel van PlayNow Arena is dat alle muziek die je daar koopt DRM vrij is.

Hopelijk betekent dit ook dat het niet al te lang meer duurt voordat PlayNow Plus hier geintroduceerd zal worden. Dit wordt feitelijk de concurrent van Nokia's 'Comes With Music'

Overigens is de Nederlandse PlayNow Arena store ook vanuit Nederland al te bezoeken vandaag.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.