Nieuws
09 oktober 2005 - Ron Smeets

Prijzen vergelijken met je camphone

Met alle vormen van online winkelen en thuisbezorgen die al wijd verbreid beschikbaar zijn wil mijn vriendin toch nog steeds zo af en toe met mij de stad in om 'gezellig' te winkelen.

Vaak draait dat ook bij ons uit op eindeloos winkel-in-winkel-uit geslenter, op zoek naar een goedkopere versie van een spijkerbroek die meestal toch niet gekocht wordt. Enfin jullie begrijpen (en herkennen) het wel.

Er is een perfect compromis op komst, voorlopig alleen nog in de VS maar ik ben ervan overtuigd dat dit ook in Europa een succes kan worden: ScanZOOM!

Hiermee loop je een winkel in en scant vervolgens de barcode van een product met je camphone. De bijbehorende software zoekt vervolgens naar hetzelfde product en de prijzen online zodat je meteen kunt vergelijken of je wel bij de juiste winkel met de beste deal staat.

Als je dat wil dan kun je op dat moment er ook voor kiezen om die CD, broek of schoenen online te kopen via ScanBuy als blijkt dat het op internet goedkoper is en je natuurlijk bereid bent om enkele dagen te wachten.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.