Tablets
23 juni 2012 - Ron Smeets

Prijzen van de Microsoft Surface Tablets gelekt

Eerder deze week presenteerde Microsoft haar eerste 'eigen' Windows 8 tablets. De Microsoft Surface zal later dit jaar in twee uitvoeringen op de markt komen.

Over de prijs wilde Microsoft bij de lancering nog niet meer zeggen dan dat ze 'marktconform' zullen zijn. Welnu, die prijzen zouden nu dus wel uitgelekt zijn.

Volgens TNW gaat de Windows RT versie van de Surface 599 dollar kosten (ca 480 Euro) terwijl het Windows 8 Pro model 999 dollar zou gaan kosten (ca 800 Euro). Dat zijn redelijke prijzen, maar ook niet meer dan dat, als ze juist blijken te zijn natuurlijk. Het goedkopere model wordt dan immers duurder dan de gemiddelde, vergelijkbare, Android tablet van Samsung terwijl de duurdere Windows 8 Pro versie ook duurder is dan de iPad met WiFi en 3G.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.