Toestellen
26 oktober 2015 - Ron Smeets

Prijzen van de Lumia 950 en Lumia 950 XL in Engeland al omlaag De nieuwe Lumia's worden al goedkoper voordat ze in de winkels verschijnen

Het lijkt er op dat snelle, en vooral vroege, beslissers in Engeland nog voordat de nieuwe Lumia's in de winkels liggen al kunnen profiteren van kortingen op de aanschaf van beide toestellen. De lokale Microsoft Store, waar de Lumia 950 en Lumia 950 XL al te bestellen zijn, heeft de prijzen van de Windows 10 vlaggenschepen namelijk met respectievelijk 50 en 20 pond verlaagd.

Of dit alleen een zogenaamde 'early bird' aanbieding is, is niet duidelijk. Dat wordt er in ieder geval niet bij vermeld. In dat opzicht is het dan wel bijzonder dat de nieuwe Lumia's al in prijs omlaag gaan voordat ze in de winkels liggen. Het zal toch niets te maken hebben met eventuele tegenvallende belangstelling voor de nieuwe Windows Phones? Nah, daar is nu uiteraard nog niets zinnigs over te zeggen, tenzij Microsoft binnenkort met cijfers komt waaruit blijkt dat de bestellingen tegenvallen natuurlijk.

Hoe dan ook, de Lumia 950 (XL) prijzen in de Nederlandse online shop van Microsoft zijn op dit moment nog niet veranderd. Nog altijd 599 en 699 euro dus. Hier geldt natuurlijk wel dat je bij de bestelling van een Lumia 950 XL de Display Dock van 99 euro gratis erbij krijgt. Wellicht heeft Microsoft UK dus voor een andere aanbieding gekozen.

Bron, Microsoft Store UK: Lumia 950, Lumia 950 XL

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.