Toestellen
21 april 2006 - Elske de Boer

Prijswinnende 'Transformer' design GSM

Manon Maneenawa, een designer student aan de Bridgeport universiteit is met zijn Transformer achtig GSM horloge in de prijzen gevallen tijdens de afgelopen CTIA in Las Vegas.

Het bijzondere aan zijn ontwerp is dat de GSM 'verstopt' zit in een armband en als zodanig tevens dienst doet als horloge. OK, een groot horloge, maar Manon's ontwerp lost voor veel (voornamenlijk mannen) het probleem op dat wij vrouwen altijd klagen dat hun wederhelft zijn telefoon niet aan de broekriem moeten hangen.

Manon zelf zegt dus bij het bedenken van de Tripple Watch GSM voornamelijk geinspireerd te zijn door de Transformers. Voor wie ze niet kent, dat zijn die (tekenfilm) robots die zichzelf kunnen 'ombouwen' tot straaljager of tank, zonder dat daarvoor Hannibal en zijn A-Team nodig zijn.

De GSM kan in drie delen worden in- en uitgeklapt om te 'transformen' van horloge naar mobieltje en andersom. In 'horloge stand' kun je hem vervolgens in de bijgeleverde armband schuiven en hem zo dus gebruiken om bij de tijd te blijven.Gerelateerde links:
Design GSM van Quixen P: mooi maar onhandig
Nokia's fashion phone niet voor de massa
De Nokia L'Amour collectie
Nokia 888: Design en Emotie
GSM voor de jaren '10 en daarna...
Nokia 2650 en 6630 in de prijzen
Over de auteur: Elske de Boer