Nieuws
01 augustus 2008 - Ron Smeets

Prijsverlaging voor diverse Nokia toestellen

Hét moment om je concurrentie uit te schakelen is wachten tot hij of zij zwakheden of verval ten toon spreidt. Gezien de povere resultaten van Sony Ericsson en de voortdurende crisis bij Motorola lijkt de beslissing van Nokia om juist nú de prijzen van sommige toestellen te verlagen niet eens zo gek.

Dat is één manier om de prijsverlaging van toestellen als de XpressMusic 5310, 5610 en de N81 8GB te verklaren.

Een andere reden zou natuurlijk kunnen zijn dat deze toestellen niet bepaald tot de populairste categorie van Nokia modellen behoren. De N81 (8GB) staat sinds de lancering al niet onder een gelukkig gesternte en ook de twee XpressMusic modellen leggen het op muziekgebied nog steeds af tegen de meeste andere Walkman phones van de concurrentie.

Het zou ook niet de eerste keer zijn dat Nokia haar prijzen verlaagt na tegenvallende verkoopcijfers en feitelijk is er natuurlijk ook niets mis mee. Het gebeurt wel vaker dat producten, zeker als ze een tijdje op de markt zijn, goedkoper worden.

Overigens zullen deze prijsverlagingen voor de gemiddelde Nederlandse consument nauwelijks merkbaar zijn doordat hier nog steeds het subsidie-model gehanteerd wordt waarbij je van de meeste providers zo ongeveer elk toestel wel gratis kunt krijgen als je een abonnement afsluit. Voor Belgische klanten is het natuurlijk wel goed nieuws. Zij moeten al jaren 'gewoon betalen' als ze een nieuw mobieltje willen aanschaffen.Gerelateerde links:
Nokia XpressMusic 5610
Nokia Go Play: XpressMusic 5310, 5610 en Ovi
Videopreview van de Nokia N81
Nokia verlaagt toestelprijzen na tegenvallende verkopen
Nokia N81 fotoshoot
IntoMobile's complete N81 review: 'Thumbs down'
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.