Accessoires
22 september 2006 - Ron Smeets

Prijs PS3 in Japan 20% omlaag

Sony heeft de prijs voor de basisuitvoering van de PS3, met 20Gieg HD, in Japan verlaagd van ruim 62.000 Yen naar 49.980 Yen. In Euro’s betekent dat een daling van zo’n 420 Euro naar 333 Euro. Daarmee wordt het prijsverschil tussen Japan en Europa zo langzamerhand een regelrechte aanfluiting als je bedenkt dat de PS3 hier 599 Euro moet gaan kosten.

Ik mag hopen dat Sony de pijsdaling van 20% in Maart 2007, als de PS3 hier op de markt moet komen, ook doorvoert. Vooralsnog heeft Sony echter bevestigd dat de prijsdaling alléén in Japan geldt, maar dat kan ook te maken hebben met het feit dat de rest van de wereld een half jaar langer moet wachten voordat ze überhaupt een PS3 kunnen kopen

Een ander nieuwtje is de implementatie van een HDMI connector in de PS3. Leuk voor HD-fans, maar ik denk dat de meesten van jullie liever een prijskaartje zien dat onder de 400 Euro ligt. 349 is wel een mooi bedrag, toch?!Gerelateerde links:
PS3 komt toch NIET in November
Tekort aan PS3 consoles voorspeld
PS3 schuld aan uitstel Europese Blu-ray start
Officiele PS3 website online: spellen vanaf 39 Euro
PS3 begin november in de winkel voor 322 Euro
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.