Nieuws
15 november 2008 - Ron Smeets

Prijs Nokia 5800 verhoogd ?!?

Toen Nokia de 5800 XpressMusic ruim een maand geleden aankondigde kreeg het toestel een prijskaartje van ca. 330 Euro, inclusief BTW, mee.

Inmiddels is bekend dat het toestel vanaf December in Spanje en Rusland te koop zal zijn en dat wij hier in Nederland en België nog tot Februari of Maart zullen moeten wachten.

Verassender is echter het nieuws dat via de Spaanse website van Nokia boven komt borrelen. De 5800 XpressMusic is daar namelijk te zien met een prijskaartje dat beduidend hoger ligt dan het bedrag dat Nokia tijdens de introductie noemde: €429 Euro.

Als dit inderdaad de 'nieuwe' winkelprijs van de 5800 XpressMusic gaat worden dan zou dat jammer zijn voor iedereen die het idee had dat Nokia een mid-range Touchscreen toestel op de markt ging brengen.

Daarnaast denk ik dat de gemiddelde consument een dergelijke prijsverhoging, nog vóórdat het toestel in de winkel ligt, Nokia niet in dank zal afnemen. Wat vinden jullie hiervan? Ga je de 5800 XpressMusic ook nog kopen als hij 100 Euro duurder wordt? Of denk je dat het in de winkel niet veel zal uitmaken omdat je het toestel toch in combinatie met een abonnement(sverlenging) gaat aanschaffen?

Update (24-11): Prijs Nokia 5800 toch niet omhoog

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.