Nieuws
24 november 2008 - Ron Smeets

Prijs Nokia 5800 toch niet omhoog

Ruim een week geleden ontstond er enige onduidelijkheid rondom het prijskaartje dat Nokia aan de 5800 XpressMusic zou gaan hangen. Het oorspronkelijke persbericht sprak van een (advies) verkoopprijs van 332 Euro (excl. abonnement, incl. BTW).

Echter, op de Spaanse online shop van Nokia werd het toestel, dat daar over enkele weken al verkrijgbaar zal zijn, aangeboden voor 429 Euro (incl. BTW). Daardoor leek het erop alsof Nokia de prijs van de 5800 XpressMusic nog vóór de eerste winkelrelease al fors verhoogd had.

Naar nu blijkt is de Spaanse prijs gebaseerd op een zogenaamde 'package deal'. Spaanse kopers krijgen voor dat geld namelijk een download voucher voor 100 songs van de Nokia Music Store (t.w.v €100) en een navigatie licentie voor drie maanden erbij geleverd.

Nokia heeft ons vandaag bevestigd dat de losse toestelprijs van de 5800 XpressMusic in de rest van Europa ca. 332 Euro (incl. BTW) zal gaan bedragen. Het is nog niet bekend of er ook hier in Nederland speciale package deals van de 5800 XpressMusic beschikbaar zullen komen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.