Geruchten
16 augustus 2016 - Ron Smeets

Prijs en 'Friends' details van de LG V20 Amerikaanse gerucht over de volgende Koreaanse modulaire smartphone

Van de LG V20, die op 6 september door de Koreaanse fabrikant onthuld gaat worden is, anders dan de tipjes van de sluier die de LG zelf oplichtte, nog niet heel veel bekend. Omdat de fabrikant ook al heeft laten doorschemeren dat de V20 een vergelijkbaar modulair design krijgt als de G5 lijkt het toestel in gelekte renders ook daarop.

Nu is er in de VS informatie opgedoken over de prijs en enkele 'Friends', zoals de modules door LG genoemd worden, van de V20. Die gegevens lijken afkomstig van iemand uit de omgeving van T-Mobile.

De LG V20 zou in de VS een prijskaartje krijgen van 650 dollar. Dat komt overeen met de oorspronkelijke adviesprijs van de V10 die in Nederland begin dit jaar voor 699 euro in de winkels verscheen maar inmiddels al bijna 250 euro in prijs gedaald is. De V20 zou aan de overkant van de Atlantische Oceaan op 23 september in de winkels liggen. Of LG nu ook weer ervoor kiest het toestel pas enkele maanden later naar deze kant van de aardbol te brengen is nog niet bekend.

Interessanter is echter de informatie over twee modules (LG Friends dus) die voor de V20 gemaakt worden. Gesproken wordt over een zogenaamde 'Enhanced Hand Grip' en 'Memory Module'. De functie van die tweede lijkt het wel duidelijk; extra opslagcapaciteit. Misschien zelfs met een optie voor meerder geheugenkaarten en er wordt ook gespeculeerd over extra RAM. Wie weet.

Wat de Enhanced Hand Grip wordt is iets lastiger voor te stellen. Het zou een variant kunnen zijn op de Camera Grip module van de G5, maar dan hoop ik wel dat die beter ontworpen wordt want bij de G5 werkt dat niet echt lekker. Enfin, een Enhanced Hand Grip kan ook wijzen op een module waardoor het toestel beter (met één hand wellicht) te bedienen zal zijn.

Uiteraard is deze informatie niet op waarheid te toetsen. Het blijven dus nog geruchten totdat LG het bevestigd, of ontkent.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.