Nieuws
03 november 2012 - Ron Smeets

Preview video van Nokia's exclusieve Windows Phone 8 Apps

Een van de voordelen die Nokia heeft ten opzichte van de Windows Phone concurrentie is het feit dat de Finse toestellen voorzien worden van enkele exclusieve apps. Nokia Drive, de gesproken navigatie is daar een voorbeeld van, maar die zou inmiddels ook al beschikbaar zijn voor de andere fabrikanten (die hem nog niet gebruiken overigens).

Hieronder staat een videopreview van een aantal andere exclusieve Nokia Windows Phone Apps; nieuws, sport, games en een handige PDF Reader. Een extra argument om toch maar een Nokia Lumia 920 of 820 te kopen? Dat zal moeten blijken.

Overigens zou ik het wel bijzonder vreemd vinden wanneer spellen als Words with Friends, Cut the Rope en Angry Birds Roost (OK, dat is maar één variant van de 'boze vogel familie') inderdaad niet op andere Windows Phone 8 toestellen beschikbaar zouden komen. CNN news en ESPN Scorecenter zijn aardige apps, maar niet echt voor de Europese markt.

http://www.youtube.com/watch?v=e5hGytno9HI

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.