Geruchten
19 juni 2015 - Ron Smeets

Preview van Windows 10 Mobile komt ook naar de HTC 8X?

Het zal weinig Windows Phone gebruikers ontgaan zijn dat Microsoft veel Lumia eigenaren de testversie van het nieuwe OS, Windows 10 Mobile (of 'for smartphones'), al hebben kunnen uitproberen. De meeste Lumia's van de afgelopen twee jaar zijn daar ook al geschikt voor. Dat geldt echter nog nauwelijks voor Windows Phone toestellen van andere fabrikanten.

Tot nu toe stond alleen de Windows versie van de HTC One M8 op dat lijstje. Ja, er zijn ook al andere Windows toestellen waarvan bekend is dat ze de definitieve Windows 10 smartphone update gaan krijgen, maar die zijn niet geschikt voor de preview versie, ook bekend als de Technical Preview.

Welnu, het gerucht gaat dat de ietwat oudere HTC 8X binnenkort mogelijk ook aan het lijstje van Windows 10 preview toestellen toegevoegd gaat worden. Voor wie het niet meer wist... de HTC 8X was in september van 2012 formeel de eerste Windows Phone 8 smartphone die Microsoft samen met de Taiwanese fabrikant onthulde. Aanvankelijk zou het toestel zelfs de naam 'Windows Phone 8X' krijgen, maar daar werd nog voor de winkel lancering al vanaf gezien.

Het verhaal rondom de Windows 10 preview voor de HTC 8X is nog een gerucht, maar wie er een heeft (wie-o-wie inderdaad ;)) moet het nieuws maar even in de gaten houden. Volgens de Poolse bron duurt het hooguit nog enkele weken.

Bron (Pools), via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.