Toestellen
23 juni 2006 - Jeroen de Hooge

Preview van Motorola's slider RAZR, de Capri

Bij Phonescoop hebben ze van Motorola een Capri gekregen om het toestel uitgebreid te previewen en fotograferen en ze zijn er behoorlijk positief over zoals jullie hieronder kunnen nalezen.

De Capri is een toestel dat lekker in de hand ligt en er fraai uitziet. Net als bij de RAZR is het toestel vrijwel helemaal van metaal en net zo gevoelig voor vinger- en vetvlekken, maar dat is iets waar alle moderne toestellen op een of andere manier last van hebben.

Het keypad van de Capri is vrijwel identiek aan dat van de RAZR, inclusief de backlit toetsen.

Het toestel is verder voorzien van een microSD optie waar kaarten tot 1Gb in kunnen en een mini-USB poort voor koppeling aan een PC of laptop en voor het opladen. Met 17mm is het niet de platste slider die te krijgen is en hij is dus ook 3mm dikker (en 14 gram zwaarder) dan de RAZR.

De capri is een quad-band GSM en heeft helaas geen QVGA display maar moet het doen met 176 x 220 pixels. Volgens de previewers is dat echter nauwelijks merkbaar in het gebruik.

De kwaliteit van de camera viel wel erg tegen, maar dat kan gelegen hebben aan het feit dat Phonescoop een prototype van de Capri in handen hadden. De verwachting is dat het definitieve model uitgerust zal worden met een 2m megapixel cam.

Er zijn door Motorola ook diverse verbeteringen aangebracht in de UI en dat was ook hard nodig. Motorola staat al langer bekend om het feit dat de gebruiksvriendelijkheid van het adresboek danig te wensen over laat en dat zou bij de Capri opgelost zijn.

Andere features die we op de Capri mogen verwachten zijn Bluetooth met A2DP support, een Java-based MP3 speler en een auto-cleanup optie voor het automatisch verwijderen van berichten.

Al met al zijn ze bij Phonescoop redelijk positief over deze slider versie van de RAZR. Nu maar wachten op de releasedatum.Gerelateerde links:
Watertanden met de Motorola Capri en Canary
Meer foto's van de Motorola Canary
Wordt dit de echte opvolger van de RAZR
De RAZR als 'candybar' slimphone
Over de auteur: Jeroen de Hooge
 
Jeroen is werkzaam als Managing Director bij The Blog Idea Factory BV, uitgever van ondermeer Dutchcowboys, Travelvalley & Carrepublic. Behalve liefhebber van tech & gadgets is hij ook Audigek.