Geruchten
26 juli 2011 - Ron Smeets

Preview van de Samsung Galaxy R (aka Galaxy Z?)

Tijdens mijn vakantie doken de eerste geruchten op over wederom een nieuwe Galaxy smartphone van Samsung, de Galaxy R (het toestel rechts op de foto hiernaast). Volgens de laatste berichten zou dit echter de Samsung Galaxy Z (i903) zijn  die enkele weken geleden ook al eens opdook en in Zweden al gepresenteerd werd.

De boys van PhoneArena konden dit toestel al even uitproberen. Hun eerste bevindingen kun je in onderstaande, ruim tien minuten durende, video bekijken.

De Samsung Galaxy Z (of R dus), is een goedkopere variant van de Galaxy S II. Hij heeft een kleiner display (4.2 inch SuperLCD ipv 4.3 inch SuperAMOLED Plus) en een iets minder snelle processor (1Ghz dual core ipv 1.4Ghz). Verder is ook de camera veranderd; 5 megapixel met 720p HD en geen 8 MP met 1080p HD. Android 2.3, WiFi, Bluetooth, GPS, 8GB opslaggeheugen en microSD zijn wel gewoon aanwezig.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.