Toestellen
20 juni 2007 - Sebastiaan van der Meer

Preview Nokia N76, 5700 en de MD5-W music dock

Vrijdagochtend werd mijn filiaal weer verblijd met een bezoekje van Nokia Niek. Hij had deze keer 2 nieuwe toestellen meegenomen die binnenkort pas in de schappen zullen liggen, namelijk de Nokia N76 en de Nokia 5700. Omdat ik de vorige keer naar mijn mening te weinig aandacht had besteedt aan het leuke audio apparaatje van Nokia heb ik ook deze wat beter onder de loep genomen.

Nokia N76

Wat mij op de foto’s van het toestel al opviel, is het feit dat het toestel redelijk groot is. Ook is het toestel lekker dun zodat deze gemakkelijk in je broekzak past. Het toestel beschikt over een dubbel display. Het toetsenbord van de Nokia N76 is super plat, ik vind deze wel wat weg hebben van de V3 van Motorola. Wel moet ik zeggen dat het toetsenbord erg prettig aanvoelt met het intoetsen van bepaalde combinaties. Het toestel is groter dan een Motorola v3 maar is wel net zo dik en breed.

De Nokia N76 is net zoals de andere N series een echt Multi media apparaatje. Het dubbele display zorgt ervoor dat je zowel met de klep dicht als met de klep open je muziek kan beheren. Het cover display is erg helder. Dit cover scherm beschikt al over een 262.144 kleurenscherm wat bij sommige toestellen alleen nog maar zit op het hoofdscherm. Dit coverscherm zorgt er ook voor dat je ook foto’s kan maken met de cover dicht. Op de cover zitten 3 kleine knopjes waarmee je kunt navigeren door het menu.

Wanneer je de cover open doet komt er een groot scherm met een erg mooie resolutie tevoorschijn. Deze 16 miljoen kleuren zien er strak uit. Wat wel erg opvalt, is het feit dat er tussen het toetsenbord en beeldscherm een opening is. Erg apart en ik weet niet goed wat ik er van moet vinden.

Het toestel voldoet naar mijn mening wel aan de N-series norm. Het enige wat ik jammer vind aan het toestel is het ontbreken van Wi-Fi en een betere camera. Naar mijn mening moet er bij een dergelijk toestel nu wel een 3.2 megapixel op. Zeker bij een toestel uit de lijn van een N serie.

Dit toestel beschikt net zoals de Nokia N95 over een mini map functie. Dit wil zeggen dat je erg snel informatie kan vinden op een bepaalde pagina, door een kleine overview rechts in het beeldscherm.

Ik verwacht niet dat dit toestel net zo populair gaat worden als de Nokia N95. Dit omdat het toestel gewoon niet beschikt over functies die zich onderscheidt van andere telefoons. Wel is het een mooi toestel om te kopen voor mensen die houden van een “klap toestel”. Een leuk extraatje is dat je terwijl je belt, je mensen muziek kan laten luisteren die je op dat moment aan het afspelen bent.

Nokia 5700

Over de Nokia 5700 valt eigenlijk weinig te zeggen. Het is een leuk muziek toestel dat erg robuust aanvoelt, het toestel kan tegen een stootje. De geluidskwaliteit zijn goed maar vergeleken met de N76 of de 6110 navigator niet bijzonder. Het toestel heeft erg veel weg van de Nokia 3250. Als je deze 2 met elkaar vergelijkt hebben ze ongeveer dezelfde omvang. Het toestel is iets lichter dan de 3250. Ook heeft de 5700 ook een zeer scherpe resolutie vergeleken met de 3250. De 3250 heeft 252.000 kleuren en de 5700 16 miljoen. Ook kun je in tegenstelling tot de 3250 met de 5700 videobellen. Voor de rest een leuke telefoontje voor diegene die de 3250 ook erg leuk vonden.

MD5-W

De MD5-W waar ik het al eerder over had gehad in de preview van de Nokia 6110 navigator, heb ik deze keer wat beter bestudeerd. Ik vind dit echt een super leuke gadget die je handig mee kunt nemen overal waar je maar wilt. Ik denk dat ik deze zelf ook ga aanschaffen voor de leuke dagen op het strand of ergens bij het zwembad. Wat een mega geluid komt er uit dat ding zeg. Je kunt je boom box dus gewoon thuis laten. De MD5-W loopt op batterijen maar kun je ook aansluiten op het elektriciteits netwerk.

Wanneer je de MD5-W met je toestel koppelt hoor je ineenkeer alles over de boxen. Dat is met het intoetsen van berichten nogal irritant omdat je dan steeds een toets toon hoort ;). Wanneer je eenmaal muziek er op afspeelt komt er echt een geweldig geluid uit. De MD5-W kost ongeveer 100 euro en zijn te bestellen bij de betere telefoonwinkels.

Over het algemeen

Over het algemeen vond ik van de 3 gadgets de MD5-W dus de leukste. De Nokia N76 is een leuke nieuwe toevoeging voor de N series lijn. De Nokia N76 is een mooi dun clam shel toestel die waarschijnlijk veel zal worden verkocht aan mensen die houden van een klap toestel die lekker dun is. Wel is het jammer dat het toestel aan de grote kant is.

De Nokia 5700 is niet veel vernieuwend ten opzichte van de 3250, maar bijft een leuk toestel als men een beter beeldscherm resolutie wil en een betere stand-by tijd.

De MD5-W vind ik echt een super leuk dingetje om te hebben. Ik vind het alleen jammer dat Nokia hier niet wat meer reclame voor maakt,omdat deze nog redelijk onbekend is.

Later deze week zullen er ook 2 filmpjes op komen te staan over de MD5-W en de Nokia N76. ( De foto's en filmpjes zijn gemaakt door een N95 ;) zoals je waarschijnlijk al hebt gezien)

Binnenkort nog meer reviews over bepaalde toestellen. Als er iemand trouwens nog een review over een bepaald toestel wil, suggesties zijn altijd welkom.Gerelateerde links:
Nokia N76 begint de winkels te bereiken
Videoreview van de Nokia 5700
Nog een nieuwe Nokia: de 5070 'Fun and Function'
Nokia 5700 'XpressMusic' komt nog deze lente
Opvolger voor de 3250 en 5300 op komst? Nokia 5700
Nokia RAZR. . .uhm N76
Nokia N76 video preview
Nokia komt met 'Ultraplatte' N76
Over de auteur: Sebastiaan van der Meer