Nieuws
08 juni 2007 - Sebastiaan van der Meer

Preview Nokia 6110 Navigator

Vandaag werd mijn filiaal bezocht door Nokia Nederland. Deze kwamen ons bezoeken in verband met de verkoophit de Nokia N95. Er werd ons verteld wat de voordelen waren van de nieuwe software versie die voor de N95 beschikbaar is.

Deze feiten waren al bekend op Mobilecowboys maar de heren kwamen niet alleen voor de Nokia N95. Ook lieten ze mij een nieuw bluetooth stereo apparaat zien genaamd de MD 5W, waar echt een geweldig geluid uit kwam. Uit deze box kwam een mega geluid die te vergelijken was met het geluid dat uit een stereo toren komt. De MD 5W werkt op batterijen dus het is super om deze mee te nemen naar het strand of ergens anders waar geen stroom is. De verkoopprijs van het bluetooth stereo apparaat de MD-5W ligt rond de 100 euro

Na deze leuke gadget gezien te hebben ( I love gadgets) kwam er iets te voor schijn waar ik ook al een tijd op zit te wachten, namelijk de Nokia 6110 navigator. Deze ligt nog niet in de winkel, maar ik heb het genoegen gehad eventjes te mogen spelen met dit nieuwe Nokia toestel.

Wat opvalt is dat het toestel erg snel reageert. Wanneer je op de menu knop drukt komt er ook meteen het menu te voorschijn. Het toestel reageert echt super snel. Ook ligt het toestel super lekker in de hand en is zeker niet te dik of te dun. Gewoon een fijn telefoontje om in je hand te hebben. De afmetingen zijn ongeveer te vergelijken met een Nokia N95. Het toestel is licht en heeft een fijne bediening

De functie waar het toestel eigenlijk mee op de markt wordt gebracht is natuurlijk de navigatie software die hier al standaard op zit. Nu zul je denken , navigatiesoftware dat heeft de N95 toch ook?

Dat klopt, maar bij de Nokia 6110 zit route 66 voor geïnstalleerd op het toestel en heeft deze een geavanceerde chip (20 kanaals ontvanger )in het toestel zelf zitten. De navigatie werkt zoals ik heb kunnen merken, in de korte tijd dat ik er mee heb kunnen spelen erg snel. Hij bepaalt de positie snel ( sneller dan de N95) en heeft een mooi groot duidelijk scherm waar alles goed op af te lezen is. De navigatie is gesproken en gratis. Dit is niet het geval bij de Nokia N95 en heeft dus op dat gebied een pluspuntje voor op de N95.Ook de GPS ontvanger die in het toestel zit is beter dan die van de N95.Over de functie navigatie dus niets meer dan lof voor het toestel.

Wat ik wel raar vind is dat het toestel zich voornamelijk richt op navigatie. Het toestel is namelijk op veel fronten erg goed. Ik heb het geluid samen met de vertegenwoordiger van Nokia getest en deze vond ik beter dan de N95. Het geluid is helderder en komt ook harder over. Terwijl de N95 ook gewoon een mega goed geluid heeft.

Op de 6110 zit een 2.0 Mega pixel camera dus deze is niet te vergelijken met de N95, maar wanneer je filmpjes op het toestel bekijkt, vind ik deze erg scherp en helder. Het toestel heeft net zoals de N95 een 16.000.000 kleuren scherm. Ook wordt de lens goed bescherm door de lenskap die goed vast zit.

Wanneer je snel even een foto wilt maken, reageert het toestel snel. Het snelle reageren van de 6110 vind ik beter dan verwacht. De N95 is natuurlijk ook een mooi toestel alleen heeft hij soms problemen met de reactietijd, in tegenstelling dus tot de 6110.

De vertegenwoordiger Niek van Nokia Nederland kon mij vertellen dat dit toestel over ongeveer 2 weken in de winkels komt te liggen voor ongeveer 490 euro.

In het kort dus een paar punten die mij opvallen :

-De ontzettend snelle reactie tijd van het toestel

-De geluidskwaliteit van de 6110 vind ik beter dan welk Nokia toestel dan ook op dit moment

-Het formaat van het toestel ( hij ligt echt erg fijn in de hand)

-De navigatie werkt erg snel en secuur.

Ook kon ik het natuurlijk niet laten om even te vragen voor mobilecowboys,of toestellen die nog niet uit zijn in de winkel door mij te laten recenseren, omdat ik dit erg leuk vind. Ik hoop daarom ook dat Niek het één en ander kan regelen met betrekking tot toestellen die nog niet uit zijn in de winkel , maar die wij als mobilecowboys dan wel al kunnen recenseren.

Hopelijk lukt dit met de Nokia N76, Nokia 9300, N77 en natuurlijk alle andere toestellen die nog niet op de markt zijn. Ik hou contact met Nokia Niek ;) en jullie zien vanzelf recensies verschijnen wanneer ik deze toestellen binnen heb en kunnen testen.

Hier ook nog een filmpje van de 6110 die ik heb gemaakt met de Nokia N95.Gerelateerde links:
Twee nieuwe uitvoeringen van de Nokia 6110?
Nokia 6110 Navigator
Ook NAVTEQ kaarten voor Nokia 6110 Navigator
Harman Kardon multimedia navigator
Over de auteur: Sebastiaan van der Meer