Nieuws
29 september 2011 - Ron Smeets

Presentatie Galaxy Nexus (aka Nexus Prime) op 11 oktober?

De volgende 'pure' Android Smartphone die op de markt gaat komen, bekend als de Galaxy Nexus of Nexus Prime, wordt naar alle waarschijnlijkheid op 11 oktober in San Diego aangekondigd.

Die conclusie is althans te trekken aan de hand van de uitnodigingen die Samsung inmiddels rondgestuurd heeft voor haar volgende 'Unpacked' evenement. Die wordt dus op 11 oktober in San Diego gehouden, samen met Google. En vooral dat laatste maakt de kans op de komst van de nieuwe Nexus erg groot.

De Nexus Prime, of Galaxy Nexus dus, is de afgelopen weken al meerdere keren opgedoken. De specs die daarbij genoemd worden, en dus nog niet bevestigd zijn, spreken over een Android (Ice Cream Sandwich waarschijnlijk) toestel met een 4.65 inch HD display (1280 x 720), 1GB RAM, 16GB geheugen, een microSD kaart gleuf, 8.8mm dik (of dun) zijn en een 2000mAh accu krijgen.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.