Entertainment
21 december 2005 - Ron Smeets

Prepay kaarten financieren gevangenis

De Beaufort gevengenis in South Carolina (VS) gaat prepay telefoonkaarten verkopen aan gevangen. Tot nu toe belden de meeste van hen op kosten van de ontvanger van het gesprek, maar door de komst van mobiele telefoons is dat niet meer mogelijk omdat mobiele providers het fenomeen 'collect call' niet kennen.

De gevangenisdirectie speelt hier dus handig op in met de verkoop van telefoonkaarten en verdient op die manier ook nog wat extra dollars om bij te dragen in de operationele kosten van de instelling. Men verdiende overigens ook al aan de 'collect calls', hetgeen dit jaar al ruim 60.000 dollar opleverde.

Omdat een mobiel gesprek natuurlijk een stuk duurder is dan het bellen met een gewone telefoon, $4,50 i.p.v. $1,09 voor een gesprek van 10 minuten, kan de gevangenis met ingang van komend jaar haar rekenen op heel wat meer opbrengsten.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.