Nieuws
27 juni 2008 - Mark

Prepay iPhone in Engeland en tarieven voor Frankrijk

Met de komst van de 3G iPhone over een week of drie en de wetenschap dat het toestel een stuk goedkoper wordt dan het eerste model, mits je een abonnement erbij afsluit natuurlijk, zijn we benieuwd naar wat het toestel en de abonnementen moeten gaan kosten.

In Engeland is O2 van plan om de iPhone ook als prepay toestel te gaan verkopen. Natuurlijk wordt hij daarmee meteen een stuk duurder en ik vraag me af of je dat wel zou moeten willen want je betaalt dat natuurlijk ook de prepay bel- en data-tarieven.

Orange Frankrijk heeft de abonnementen en tarieven ook al bekendgemaakt. Het goedkoopste abonnement kost daar maar liefst 49 Euro per maand voor 240 belminuten (waarvan de helft in daluren gebruikt moet worden) en 50 SMSjes. Het duurste abonnement kost je in Fankrijk 149 Euro per maand.

Daarvoor krijg je dan 1440 belminuten (de helft weer tijdens daluren) en 1000 SMSjes. Voor alle abonnementen geldt wel dat je ongelimiteerd gebruik kunt maken van E-mail en Internet en 10 uur gratis internet toegang bij Orange Hotspots (100 uur als je voor de twee duurdere abonnementen kiest). De prijs van de iPhone zelf wordt 149 Euro (8GB) en 199 Euro (16GB), ongeacht welk abonnement je afsluit.

T-Mobile Nederland heeft al aangekondigd dat de iPhone abonnementen beginnen bij € 29.95 maar exacte (Nederlandse) prijzen zijn er nog niet. Wel gaan er geruchten dat de tarieven en abonnementen hier niet veel zullen verschillen van de Duitse T-Mobile (zie afbeelding hieronder). Of dat ook betekent dat we de iPhone hier in Nederland al vanaf 1 Euro kunnen gaan aanschaffen is nog niet bekend.Gerelateerde links:
iPhone voor 1 Euro bij T-Mobile Duitsland
3G iPhone zonder abonnement vanaf 499 Euro
Daar is ie dan. . . De UMTS iPhone
T-Mobile met 3 speciale bundels naar de iPhone.
Meer info T-Mobile iPhone 3G, Of toch niet ?
Over de auteur: Mark