Geruchten
28 juni 2011 - Ron Smeets

Prepaid iPhone 4S op komst?

De geruchten dat Apple in september haar nieuwe iPhone 5 zal lanceren worden steeds sterker. Als we echter de voorspellingen van analist Chris Whitmore mogen geloven dan zal de Amerikaanse toestel fabrikant ook een prepaid versie van de iPhone presenteren, de iPhone 4S.

Whitmore schreef zijn verwachtingen in een rapport aan investeerders. Volgens hem zou de iPhone 4S een prijskaartje van 349 dollar gaan krijgen. Dat is inderdaad een stuk goedkoper dan de huidige iPhone modellen, maar voor een prepaid toestel nog altijd vrij duur als je het mij vraagt.

De prepaid versie van de iPhone wordt overigens wel SIMlock vrij verkocht en de abonnementen zullen, in de VS, vergelijkbaar zijn met die voor de iPad. Het zal mij benieuwen of deze geruchten kloppen. Als Apple inderdaad zou besluiten om een goedkopere (prepaid) versie van de iPhone op de markt te brengen dan begeeft de fabrikant zich in een markt die volgens Whitmore in potentie 1.5 miljard mobiele bellers in 98 landen beslaat. Tweederde van die potentiele klanten kiezen voor een prepaid toestel.

Geruchten over een goedkopere, of kleinere, versie van de iPhone doen al de ronde sinds de release van de allereerste iPhone in 2007. Tot op de dag van vandaag bleken al die geruchten echter onzin. De tijd zal moeten uitwijzen of de iPhone 4S inderdaad in september gelanceerd gaat worden. De enige die dat met 100% zekerheid weet is Apple zelf.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.