Entertainment
20 oktober 2006 - Ron Smeets

Prepaid GSM's op rantsoen in de VS

Je zou het bijna gaan denken. Wal-Mart, de Amerikaanse Hema, heeft plannen om het aantal prepay toestellen dat door één klant tegelijkertijd gekocht mag worden te gaan limiteren op 2 stuks.

De afgelopen maanden zijn in het 'terrorist-threat' gekke Amerika namelijk al diverse koopjesjagers op verdenking van terroristische praktijken opgepakt die grote aantallen prepay mobieltjes bij diverse winkelketens opkochten.

In alle gevallen bleek het echter te gaan om handelaren die de toestellen en SIM-kaarten, deels afzonderlijk, met winst weer probeerden door te verkopen in de hoop hun eigen 'American Dream' te verwezelijken. Voor sommigen eindigde die droom dus bijna op Guantanamo Bay of in een ander CIA bolwerk.

Wal-Mart probeert op deze manier haar steentje bij te dragen aan het beperken van de gekte rondom bovenstaande praktijken en gevolgen. Of het de handelaren zal afschrikken is natuurlijk nog maar de vraag. De '2 stuks per klant' limiet is natuurlijk heel simpel te omzeilen door met meer personen te komen of bij telkens bij een andere kassa(juffrouw) af te rekenen.Gerelateerde links:
Toestelfabrikanten boos op 'particuliere' resellers
GSM steeds gevaarlijker voor rebellen en terroristen
SMS kliklijn voor terroristen
Koopjesjagers aangezien voor terroristen
Moderne GSM's goede terroristen-tool
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.