Nieuws
06 oktober 2010 - Ron Smeets

Prepaid data tarieven T-Mobile USA belachelijk hoog

In de VS gaan Telco's ook beginnen met de uitrol van prepaid mobiele data bundels, maar als de eerder vandaag uitgelekte trariefkaart juist is dan kan ik niet anders dan concluderen dat de Amerikaanse tarieven van T-Mobile belachelijk hoog zijn.

Een prepaid datakaart voor 100MB kost namelijk al 10 dollar (ca €7,25) en bovendien is dat tegoed ook maar maximaal 7 dagen geldig. De nog duurdere, met meer data, opties zijn weliswaar 30 dagen geldig (alles wat je niet gebruikt hebt ben je na 30 dagen dus kwijt), maar die tarieven zijn dan ook weer een stuk hoger.

T-Mobile USA rekent voor een bundel van 300MB 30 dollar (€21,75) en de 1GB bundel kost 50 dollar (€36,30).

In Nederland wordt wel eens geklaagd dat onze mobiele (data)abonnementen en prepaid bundels te duur zijn. In het geval van de onlangs, rondom de lancering van de iPad, geintroduceerde prepaid data bundels geldt dat ook wel een beetje. Maar als je dan bovenstaande Amerikaanse prepaid data tarieven zien, dan valt die 30 Euro voor 2GB bij ons nog best wel mee, toch? 

Daarnaast wachten we met z'n allen ook in spanning de ontwikkeling af van de goedkope (5 a 10 Euro per maand) 'unlimited mobiel internet abonnementjes'. KPN en Vodafone hebben immers een tijdje geleden al gezegd dat die gaan verdwijnen danwel dat de voorwaarden (minder data of hogere abonnementskosten) gaan veranderen. T-Mobile-USA-Prepaid-Databundels

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.