Nieuws
01 juli 2010 - Ron Smeets

Prepaid BlackBerry bij Vodafone

Vodafone introduceert deze maand als eerste provider in Nederland prepaid diensten voor de BlackBerry. Daarmee speelt Vodafone onder andere in op de groeiende populariteit van de BlackBerry onder jongeren.

Een BlackBerry met prepay kaartje klinkt misschien leuk, maar de vraag is natuurlijk of het wel zo verstandig is om een smartphone die (veel) gebruik maakt van (3G) data diensten uit te rusten met een prepay kaartje.

Je betaalt dan namelijk toch een vast bedrag per maand, exclusief het tegoed dat je nodig hebt om gewoon te bellen en sms'en. En dan kom je volgens mij snel in de buurt van een 'normaal' maandbedrag voor post-pay abonnementen. Het voordeel is natuurlijk wel dat je niet (per ongeluk) over je maandbedrag heen kunt gaan. Geen (grote) verassingen achteraf dus. En zolang Vodafone ervoor zorgt dat alle BlackBerry- en data diensten innbegrepen zijn in de maandkosten van deze nieuwe prepaid Blox optie, dan is het best een aardige oplossing voor iedereen die wél een BlackBerry wil gebruiken maar geen (duur) abonnement daarvoor wil afsluiten.

Als je nu een BlackBerry Curve 8520 bij Vodafone koopt, dan kost die 200 Euro (inclusief 10 Euro beltegoed). Tot het eind van het jaar kun je dan gratis gebruik maken van de BlackBerry- en Data diensten (mail, agenda, internet, ping). Vanaf 2011 kost de BlackBerry Prepaid Blox €12,50 per maand. Daarmee kun je dan toegang krijgen tot BlackBerry Messenger, e-mail, sociale netwerken en het internet.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.