Nieuws
14 december 2005 - Ron Smeets

Pre-paid kaarten in ruil voor oude GSM's

Het oorspronkelijke idee komt van twee tieners uit Massachusetts die tussen Mei en September van 2004 in totaal 250.000 dollar aan pre-paid telefoonkaarten wisten te verzamelen om op te sturen naar de vele Amerikaanse soldaten die in het buitenland zaten.

Ze kwamen op het idee toen ze op TV het verhaal zagen van een soldaat in Irak die zich niet gerealiseerd had dat bellen in het buitenland door de roaming kosten een stuk duurder was dan thuis en zo een rekening ontving van ruim 7.600 dollar.

Nu, vlak voor de kerstperiode van 2005, zijn nog steeds duizenden soldaten die niet naar huis kunnen en is het initiatief nieuw leven ingeblazen in Rapid City, South Dakota.

Mensen die willen helpen kunnen hun oude GSM(s) afgeven op speciale 'drop-off' plaatsen. De toestellen zullen vervolgens ingeruild worden voor pre-pay telefoonkaarten die opgestuurd kunnen worden naar de soldaten aan de andere kant van de wereld, oceaan of waar ze ook zitten.Gerelateerde links:
Fake GSM ophaaldienst voor goed doel
Ringtones voor het goede doel
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.