Nieuws
06 september 2011 - Ron Smeets

Pre-order actie T-Mobile Duitsland betreft 'een smartphone'

Vanochtend verscheen her en der het bericht dat T-Mobile in Duitsland begonnen zou zijn met het aannemen van pre-orders voor de nieuwe iPhone 5. Omdat ik redelijk dicht bij de Duitse grens woon ben ik vanochtend meteen naar een T-Mobile Shop gereden.

Het eerste bezoek gaf nog geen uitsluitsel over dit verhaal. Enkele uren later ben ik naar een andere shop gereden, iets 'dieper' in Duitsland en daar wisten ze wel waar ik het over had.

En inderdaad, vanaf vandaag kun je je bij de T-Mobile Shops in Duitsland registreren om als 'een van de eersten' straks een nieuwe Smartphone in handen te kunnen houden, en desgewenst aan te schaffen. Om maar meteen met de deur in huis te vallen. De T-Mobile Shops in Duitsland weten absoluut niet over welke smartphone het gaat. Geen woord over de iPhone 5 dus. "Wir wissen nicht welches Smartphone es ist", aldus de medewerkers ter plekke. "Nur das es ein neues Smartphone ist das in kürze verfügbar kommt". Het is bij de T-Mobile medewerkers zelfs niet bekend van welk merk de betreffende smartphone is. Kortom, de aanname dat het hier over de nieuwe iPhone gaat is er eentje die voor eigen rekening gedaan wordt door iedereen die dat roept of schrijft ;-)

Maar, zoals gezegd, Duitse klanten kunnen zich vanaf nu wel alvast inschrijven voor deze nieuwe smartphone. Je krijgt vervolgens een zogenaamd 'Premieren-Ticket'. Zonder verplichting tot koop of het afsluiten van een abonnement, overigens. Tegen de tijd dat de nieuwe smartphone beschikbaar komt, of er meer informatie is, wordt je per mail en/of SMS daarvan op de hoogte gesteld. Het lijkt dus een (slimme) manier van de Duitse telco om wat (email)adressen van (nieuwe) klanten in hun bestand te krijgen die ze over enige tijd kunnen gaan bestoken met informatie over een nieuw toestel.

Omdat de actie alleen geldt voor Duitsers, of in Duitsland woonachtige personen, heb ik dus even 'misbruik' gemaakt van een adres van een familielid die daar woont ;-)) Hieronder kun je de complete voucher zien. Natuurlijk heb ik de adressen en namen van de medewerker van de T-Mobile shop even 'weggegumd', maar je kunt duidelijk lezen dat er alleen iets over 'Das neue Smartphone' gesproken wordt. Enfin, binnenkort ontvang ik dus een email of SMS'je. Als daar meer informatie in staat dan zal ik dat zeker met jullie delen! Dat kan dus letterlijk alles zijn, van een HTC tot een Nokia (Windows Phone? ;-)) of van een Samsung tot een LG... En misschien is het toch de iPhone 5, maar daarvan is zoals gezegd op dit moment nog totaal niets bekend.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.