Nieuws
01 juli 2010 - Ron Smeets

Pre Android 2.1 upgrade Sony Ericsson Xperia X10 uitgerold

Als je een Xperia X10 hebt, dan is de kans groot dat je, net als vele andere Android 1.x toestelbezitters, met smacht zit te wachten op de Android 2.1 upgrade.

Welnu, sinds deze week is Sony Ericsson begonnen met de uitrol van de pre-Android 2.1 update voor de X10. Het zal enkele weken duren voordat alle landen en productcodes aan de beurt geweest zijn. De definitieve Andropid 2.1 upgrade zal later dit kwartaal (Q3) volgen. Behalve dat de update de X10 dus geschikt maakt voor de ontvangst van Android 2.1 zijn er ook enkele andere verbeteringen aangebracht.

- Free backup and restore applicatie voor je contactpersonen, oproepen, berichten, bookmarks, settings etc. (ook ter voorbereiding op de Android 2.1 update)
- Verbeterde gebruiksvriendelijkheid van de camera, mediaplayer, toetsenbord, etc.
- Overall phone performance is verbeterd
- PlayNow™ content store, met premium apps en games
- Bij gebruik van bepaalde functionaliteiten een verbetering van de batterij performance

De update wordt zowel via PC Companion als Over The Air aangeboden. Op de consumentensite van Sony Ericsson kun je zelf nakijken of de update al beschikbaar is voor Nederland of België. Dat is op dit moment overigens nog niet het geval, maar zoals gezegd, de uitrol van deze pre-Android 2.1 update zal enkele weken in beslag nemen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.