Accessoires
19 oktober 2005 - Ron Smeets

Power to our gadgets!

CNN Technology heeft een aardig artikel gepubliceerd over de groeiende afhankelijkheid van accu's en batterijen die onze mobiele gadgets dagelijks up en running moeten houden.

Laptops, GSM's, PDA's, GPS en portable (game)consoles hebben imiddels een dusdanig prominente rol gekregen in ons dagelijkse leven dat 'even geen stroom' al lang geen optie meer is.

De beurshandelaar die onderweg koersen checkt via zijn PDA, zijn klanten op de hoogte brengt met zijn GSM en vervolgens de deal sluit met behulp van zijn WiFi Laptop kan geen minuut meer zonder 'power'.

Producenten van accu's en batterijen voor al deze devices werken dag en nacht om aan de alsmaar groeiende vraag voor meer vermogen te kunnen blijven voldoen. Zo mogen we over enkele maanden een accu verwachten, ontwikkeld door Intel en Panasonic, die genoeg vermogen zal leveren om een laptop een hele dag van stroom te voorzien.

Daarnaast worden ook enkele hybride technieken verder ontwikkeld zoals de brandstofcel accu en werkt Sony aan een lithium-cobalt-graphite batterij die 30% meer vermogen zal kunnen leveren dan dat maximaal mogelijk is met de huidige lithium-ion varianten.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.